Garmin fēnix® Chronos

Laat uw avontuurlijke kant zien met deze stijlvolle GPS-smartwatches

  • De nieuwe generatie smartwatches voor atleten en avonturiers met authentieke prestatiefuncties
  • GPS-horloge van traditionele horlogemakerskwaliteit met metalen kast en een lens van saffierglas
  • Innovatieve Elevate™ hartslagmeting op de pols gekoppeld aan prestatiefuncties voor diverse sporten, zoals trailrunning, fietsen, zwemmen, skiën en golf
  • Betrouwbare hoogwaardige navigatie met GPS/GLONASS, geavanceerde barometrische hoogtemeter, 3D-kompas en Garmin’s gerenommeerde navigatie-ervaring
  • Smart Connected met smartphone meldingen en gepersonaliseerde wijzerplaten en apps via Connect IQ™
  • 1,2-inch in zonlicht afleesbaar Garmin Chroma Display™ kleurendisplay met permanente weergave en een batterijlevensduur van maximaal 1 week in Smart Connected modus
  • Ontvang smart notifications2 voor e-mails, tekstberichten, waarschuwingen en meer
  • Batterijduur: Maximaal 8 dagen in smartwatch-modus (afhankelijk van de instellingen), maximaal 13 uur in de GPS-modus of maximaal 25 uur in de UltraTrac™ batterijbesparingsmodus.

At a Glance

De fēnix Chronos, gemaakt van hoogwaardige materialen en een afwerking van traditionele horlogemakerskwaliteit, is het eerste horloge van Garmin waarin een kast van duurzaam metaal is gecombineerd met een geïntegreerde metalen EXO™ antenne voor optimale GPS-ontvangst tijdens het navigeren en sporten. De robuust ontworpen fēnix Chronos is voorzien van een authentieke set moderne hulpmiddelen, zoals Elevate™ hartslagmeting op de pols, apps voor onder andere hardlopen en zwemmen, geavanceerde prestatiemetingen voor duursporten, navigatiefuncties van hoogwaardige Garmin kwaliteit en smartphone meldingen1. Dit technisch geavanceerde horloge, waarin sublieme prestaties hand in hand gaan met een verfijnd ontwerp, past perfect bij uw stijl, waar en wanneer dan ook.

Krachtige prestaties in een elegant, stijlvol ontwerp

fēnix Chronos is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: roestvrijstaal met een vintage leren polsband, roestvrijstaal met een geborstelde roestvrijstalen polsband en titanium met een geborstelde titanium hybride polsband. Elk horloge is met oog voor detail vervaardigd van hoogwaardig materiaal en afgewerkt met de fijnste behandelingstechnieken. Alle horloges zijn voorzien van geavanceerde technologieën, zoals GPS- en GLONASS-satellietpositionering, extra sport- en navigatiesensoren, een voor outdoor-gebruik geoptimaliseerd Chroma™ kleurendisplay en slimme connectiviteit – tot nu toe ongekend voor horloges in het hogere segment. Als nieuwe generatie GPS-smartwatches zit de fēnix Chronos collectie boordevol handige functies voor moderne atleten en avonturiers. Intelligent energiebeheer verhoogt bovendien de autonomie – tot 25 uur in UltraTrac™ GPS-modus, 13 uur in GPS-modus en tot 1 week in Smart Connected-modus (in alle modi afhankelijk van de instellingen). Ga naar de Connect IQ™ store voor verdere personalisatie van wijzerplaten en downloadbare aanvullende apps.

fēnix Chronos – Staal met vintage leren polsband

Dit model met zijn robuuste kast van 316L roestvrijstaal en 49mm rand van roestvrijstaal is voorzien van een 24-uurs GMT-tijdsaanduiding en een volledig geïntegreerde EXO™ antenne voor GPS- en GLONASS-positiebepaling – waterbestendig tot 10 ATM (100 meter)2. Het horlogeglas is gemaakt van extra duurzaam, krasbestendig saffierglas. Dit model heeft een vintage leren polsband met sierstiksel welke aan de binnenkant is bekleed met nubuckleer. De polsband kan eenvoudig zonder gereedschap worden gewisseld met een andere polsband dankzij de ‘quick release’ bevestiging. Zo kunt u uw smartwatch aanpassen aan de omstandigheden of persoonlijke smaak. Het horloge wordt geleverd met een additionele zwarte siliconen polsband, die zeer geschikt is tijdens het sporten.

fēnix Chronos – Staal met geborstelde roestvrijstalen polsband

Dit model heeft een robuuste, stevige kast van geborsteld 316L roestvrijstaal en een 49mm rand van geborsteld roestvrij staal met tachymeterschaal en een volledig geïntegreerde EXO™ antenne voor GPS- en GLONASS-positiebepaling – waterbestendig tot 10 ATM (100 meter)2. Het horlogeglas is gemaakt van extra duurzaam, krasbestendig saffierglas. De geschakelde polsband is gemaakt van massief, geborsteld 316L roestvrijstaal met druksluiting en ‘quick release’ bevestiging om de polsband gemakkelijk, zonder gereedschap, te kunnen verwisselen. Het horloge wordt geleverd met een additionele zwarte siliconen polsband, die zeer geschikt is tijdens het sporten.

fēnix Chronos – Titanium met hybride horlogeband van geborsteld titanium

Dit luxe model heeft een lichte, maar uiterst duurzame kast van Grade 2 gesmeed titanium en een 49mm rand van geborsteld titanium met tachymeterschaal en een volledig geïntegreerde EXO™ antenne voor GPS- en GLONASS-positiebepaling – waterbestendig tot 10 ATM (100 meter)2. Het horlogeglas is gemaakt van extra duurzaam, krasbestendig saffierglas. De innovatieve, hybride horlogeband van geborsteld titanium (Grade 2) is voorzien van unieke schakels van titanium/elastomeer voor optimale buigzaamheid en draagbaarheid. Door de vlindersluiting met drukknopontgrendeling en ‘quick release’ bevestiging is de polsband gemakkelijk, zonder gereedschap te verwisselen. Het horloge wordt geleverd met een additionele zwarte siliconen polsband, die zeer geschikt is tijdens het sporten.

Garmin – Ervaring die telt

fēnix Chronos is het resultaat van de jarenlange ervaring van Garmin als marktleider en innovator op het gebied van GPS-technologie voor de consument. Garmin staat voor duurzame, betrouwbare toestellen voor navigatie en prestatiemetingen. Garmin heeft de afgelopen decennia een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van GPS-toestellen geschikt voor toepassing en gebruik in de meest veeleisende omstandigheden bij topatleten en outdoor-professionals wereldwijd. gedurende de tijd heeft Garmin het gebruik van GPS-technologie in draagbare toestellen voor de sportwereld en slimme functies in wearables geïnnoveerd. Professionals in de luchtvaart, maritieme, sport- en outdoorwereld vertrouwen voor hun prestatieverbetering, succes en overleving dagelijks op de producten en technologie van Garmin. Op basis van jarenlange ervaring en het voortdurend streven naar hoogwaardige innovatie is Garmin erin geslaagd om geavanceerde prestatiesensortechnologie te combineren met de kwaliteitsnormen van de traditionele horlogemakerij met als resultaat de stijlvolle, praktische en supermoderne fēnix Chronos.

Uw partner voor alle sporten

Dankzij GPS/GLONASS en extra sensoren kan de fēnix Chronos tijdens uw sportactiviteiten verschillende prestaties meten en bijhouden, zoals tijd, afstand, snelheid, gemiddeld tempo, stijging en daling, en nog veel meer. Deze gegevens bieden u tijdens uw training meer houvast en vormen de basis voor een uitgebreide analyse na een workout. Om u in staat te stellen uw vaardigheden te testen bij verschillende sportieve activiteiten ondersteunt de fēnix Chronos een groot aantal verschillende sporten dankzij specifieke profielen en direct te gebruiken functies, zoals hardlopen, zwemmen, fietsen, triatlon, swim-run (en andere multisporten), trailrunning, hiken, bergbeklimmen, skiën, indoortraining, roeien, standup paddleboarding (SUP), crosscountry skiën en meer. In de zwemmodus ondersteunt het horloge zowel zwemmen in het zwembad als zwemmen in open water en houdt het afstand, aantal slagen en zelfs de efficiëntie van uw slag bij. In de ski-snowboardmodus beschikt u direct over gegevens zoals snelheid, afstand en hoogteverschillen en worden uw afdalingen automatisch geteld (met Auto Pause voor de skilift). In de golfmodus worden de afstanden tot het begin, midden en einde van de green, lay-ups en doglegs weergegeven voor elke van de meer dan 40.000 beschikbare banen die u gratis kunt downloaden via Garmin Connect.

Hartslagmeting op de pols

Met de fēnix Chronos Elevate™ polshartslagtechnologie1 om uw pols kunt u gemakkelijk uw hartslag meten zonder een borstband te dragen. Dit biedt u optimale flexibiliteit voor uw trainingsschema, omdat u op elk gewenst moment verzekerd bent van een volledige prestatiemeting. Tegelijkertijd bent u ook voorzien van 24/7 hartslagbewaking ter ondersteuning van herstel en om de intensiteit van uw activiteiten gedurende de dag beter te kwantificeren.

Geavanceerde fitnessinformatie

Voor ambitieuze atleten ondersteunt de fēnix Chronos aanvullende prestatiehulpmiddelen die op basis van hardloopcadans en staplengte meer inzicht geven in hardloopefficiëntie. Op basis van uw geschatte VO2 max wordt inzichtelijke informatie verstrekt over uw feitelijke prestatieconditie, de geschatte finishtijd (na 5 km hardlopen bijvoorbeeld) en de aanbevolen hersteltijd na hardloop- en fietstrainingen. De VO2 max-schatting analyseert gegevens zoals uw hardloopsnelheid, hartslag per minuut en hartslagwisselingen en maakt een schatting van het maximale zuurstofvolume dat u per minuut kunt opnemen. In combinatie met een optionele hartslagborstbandkan de Chronos u zelfs meer geavanceerde inzichten bieden. Zo krijgt u met de verbeterde hardloopdynamica-functie bijvoorbeeld volledig inzicht in uw hardloopefficiëntie. Met behulp van de geavanceerde fysiologische meetwaarden kunnen atleten optimaal rendement halen uit hun workouts, bijvoorbeeld door het bepalen van de lactaatdrempel om de juiste trainingszones in te stellen of door op basis van de feitelijke stressscore de juiste intensiteit te bepalen voor de volgende training. fēnix Chronos kan tevens worden gekoppeld met extra ANT+ sensoren zoals de Vector™ vermogensmeter, fiets- snelheids- en cadanssensoren en meer. Met de prestatiemetingen die fēnix Chronos biedt, kunt u onvermoeibaar trainen met optimaal rendement.

Sluit u aan bij de grote atleten

De Garmin Connect™ sportcommunity wordt door veel atleten over de hele wereld gebruikt om hun activiteiten te plannen, op te slaan, te analyseren en te delen. Wanneer u uw fēnix Chronos hebt gekoppeld met uw smartphone, zorgt de Garmin Connect Mobile App dat de gegevens van uw laatste activiteit automatisch worden geüpload. Op Garmin Connect kunt u uw gegevens analyseren om meer inzicht te krijgen in uw vorderingen en deze delen met andere atleten of het opnemen tegen uw vrienden in virtuele wedstrijden. Op Garmin Connect kunt u uw activiteiten delen met anderen via sociale media of hen uitnodigen om u tijdens uw activiteiten online te volgen – met behulp van de LiveTrack™ functie.

Veilig navigeren in elke omgeving

fēnix Chronos biedt uitgebreide navigatie- en trackfuncties die u helpen uw weg te vinden, ook buiten de gebaande paden, met GPS en GLONASS plus ABC-functionaliteit (hoogtemeter, barometer en kompas). Via GPS-technologie kunt u uw positie bepalen en positiegegevens bijhouden en opslaan in een tracklog om inzicht te krijgen in specifieke gegevens over uw activiteiten, zoals afstand, snelheid en tijd. Het opgeslagen “elektronische kruimelspoor” wordt gebruikt door een belangrijke veiligheidsfunctie, namelijk TracBack®, die zorgt dat u veilig hetzelfde spoor terug kunt volgen naar uw beginpunt. GPS biedt u ook de mogelijkheid om locaties te markeren en naar locaties te navigeren, zoals een controlepunt of schuilhut, de parkeerplaats van uw auto of andere belangrijke locaties. Het geïntegreerde 3-assig elektronische kompas biedt betrouwbare oriëntatie, ook bij stilstand.

Bij veel outdooractiviteiten zijn nauwkeurige hoogtegegevens van essentieel belang voor het welslagen van de expeditie, De fēnix Chronos is daarom uitgerust met een sterke barometrische hoogtemeter. Een barometrische hoogtemeter moet meestal regelmatig worden gekalibreerd. fēnix Chronos heeft echter een automatische kalibratiefunctie, die via GPS zorgt dat de meter onderweg automatisch wordt gekalibreerd en steeds de juiste hoogte weergeeft. Daarnaast houdt de barometer voortdurend wijzigingen in de luchtdruk bij, zodat u weersveranderingen in de gaten kunt houden en tijdig gewaarschuwd wordt voor naderende stormen. Voor een juiste meting van de omgevingstemperatuur kunt u het horloge koppelen met onze optionele draadloze tempe™ temperatuursensor.

Slim en verbonden

fēnix Chronos is voorzien van waardevolle connected functies zoals smartphone meldingen die u attenderen op inkomende oproepen, e-mails, tekstberichten en meldingen van sociale media, of u nu op pad bent, op de golfbaan staat of gewoon even uw bureau hebt verlaten. Het horloge ontvangt de waarschuwingen van een compatibele smartphone2 en geeft ze op het display weer. U hoeft niet meer naar uw telefoon te grijpen elke keer dat u een bericht ontvangt. Dankzij Connect IQ™ kunt u uw fēnix Chronos tevens personaliseren met gratis downloads uit onze Connect IQ™ store. U kunt de wijzerplaat wijzigen, gegevensvelden toevoegen en apps en widgets installeren om uw horloge volledig naar wens aan te passen.