Garmin fēnix® 5X

 

Haal meer uit uw workout

 • Het ultieme GPS-multisporthorloge/smartwatch met voorgeladen TOPO-kleurenkaarten van Europa, mobiele navigatiefuncties en Elevate™ polshartslagtechnologie
 • Ontwerp met stalen grip en roestvrijstalen rand met geïntegreerde EXO-antenne, smeedijzeren achterkant en saffierkristal voor optimaal gebruik in veeleisende omstandigheden
 • Voorgeladen activiteitenprofielen voor al uw sporten en avonturen
 • Met de prestatiewidget heeft u belangrijke statistieken over de effecten en de voortgang van uw workouts direct bij de hand
 • Connected functies2 omvatten smartphone meldingen, Wi-Fi-ondersteuning voor automatische uploads naar de Garmin Connect™ online sportcommunity en personalisatie met gratis wijzerplaten en apps uit onze Connect IQ™ store
 • Outdoor-sensoren, inclusief GPS en GLONASS satelliet-positiebepaling, barometrische hoogtemeter, 3-assig kompas met gyroscoop
 • Batterijduur: Maximaal 12 dagen in smartwatch-modus (afhankelijk van de instellingen), maximaal 20 uur in de GPS-modus of maximaal 50 uur in de UltraTrac™ batterijbesparingsmodus.

fēnix 5X is het ultieme GPS-multisporthorloge voor atleten en avonturiers. Het is het eerste horloge in de fēnix serie met voorgeïnstalleerde Europese recreatiekaarten in kleur waarmee u niet alleen snel kunt navigeren en locaties kunt vinden, maar ook elke dag beter presteert, zonder bang te zijn dat u verdwaalt. Het horloge biedt trainingsfuncties, zoals Elevate™ polshartslagtechnologie2, ingebouwde activiteitenprofielen, geavanceerde prestatiemetingen en trainingsgegevens om u te helpen efficiënter te trainen. Smartphone meldingen1 helpen u om onderweg contact te houden. Bovendien kunt u kiezen uit diverse QuickFit™ polsbanden. Zo past er altijd een polsband bij uw levensstijl of activiteit. De polsbanden zijn eenvoudig en zonder gereedschap te verwisselen.

Opvallend ontwerp, krachtige prestaties

De fēnix 5X is het ultieme sporthorloge, heeft een diameter van 51mm en is voorzien van de meest geavanceerde set trainings- en navigatiefuncties. De fēnix 5X heeft een robuust design, is gemaakt van hoogwaardig materiaal, heeft een roestvrijstalen rand met geïntegreerde EXO-antenne en een smeedijzeren achterkant voor optimale prestaties onder veeleisende omstandigheden (waterbestendig tot 100 meter). De fēnix 5X beantwoordt niet alleen aan uw gevoel van esthetiek, maar ook aan uw sportieve aspiraties.

Kaart in kleur, van start tot finish

Of u nu u weg in de stad of outdoor wilt vinden, dankzij de uitgebreide kaart- en navigatiefuncties van uw fēnix 5X smartwatch weet u altijd waar u bent en blijft u op koers.

 • Voorgeladen recreatiekaarten van Europa in kleur voorzien u in een oogwenk van nauwkeurige navigatie- en locatiegegevens, direct op uw pols
 • De Round-trip Routing biedt hardlopers en fietsers de mogelijkheid om de afstand op te geven die ze willen afleggen, waarna het horloge mogelijke routes adviseert.
 • Duidelijk leesbare aanwijzingen worden op het scherm geprojecteerd in de vorm van banners, die u attenderen op naderende afslagen
 • In de kaartmodus ‘Around Me’ worden locaties in de buurt weergegeven op een eenvoudige grafische interface om u te waarschuwen voor mogelijke gevaren en u te helpen bij het navigeren op onbekend terrein
 • Belangrijke gegevens worden op de kaart geprojecteerd, zodat u tijdens een activiteit niet tussen datavelden hoeft te schakelen
 • Met GroupTrack4 weet u altijd waar uw vrienden zich bevinden wanneer u met een groep onderweg bent. Via LiveTrack kunnen uw vrienden uw avonturen real-time volgen2
fenix hr

Uitstekend leesbaar tijdens het hardlopen

Het ‘altijd-aan’ Garmin Chroma Display™ kleurenbeeldscherm met hoge resolutie garandeert optimale leesbaarheid, op elke moment en onder alle omstandigheden. De fēnix 5X is voorzien van een 1,2-inch scherm met transflectieve technologie, waarbij licht tegelijk wordt uitgezonden en gereflecteerd, zodat de wijzerplaat bij fel zonlicht zelfs nog beter leesbaar is. De hoogwaardige krasbestendige lens van saffierglas zorgt ervoor dat deze sportieve smartwatch verzekerd is van een extra lange levensduur.

Hartslagmeting op de pols1

Om de ambitieuze atleet optimale keuzevrijheid te bieden zijn alle fēnix 5 modellen voorzien van Elevate polshartslagtechnologie, die het mogelijk maakt om uw hartslag te meten zonder een borstband te dragen. Met de nieuwe, volledig geïntegreerde Elevate sensor op uw pols beschikt u over een 24/7 hartslagmeter, die op elk gewenst moment de intensiteit van uw training meet, uw dagelijkse activiteiten bijhoudt en u voorziet van nauwkeurige informatie over het aantal calorieën dat u op een dag verbrandt.

fenix hr

Verwisselbare horlogebanden voor de stijl van uw keuze

Met onze selectie van QuickFit polsbanden van hoogwaardig leer, metaal of siliconen maken we het u gemakkelijk om bij elke sport of activiteit een bijpassende stijl te kiezen. Voor deze stijlwisselingen heeft u geen gereedschap nodig. U hoeft de polsband alleen te verwisselen en de nieuwe polsband vast te klikken.

quickfit

Alles wat u moet weten over uw training

U besteedt uren training om uw doelen van voortdurende prestatieverbetering te bereiken. Met de nieuwe Performance Widget van de fēnix 5X serie heeft u alle benodigde informatie direct bij de hand en kunt u uw fitnessniveau gemakkelijk controleren en efficiënter trainen.

 • Trainingsstatus: Geeft aan hoe effectief u traint, of uw workouts productief en effectief zijn.
 • VO2 max-schatting: Berekent prestatiegegevens bij hardlopen of fietsen om het maximale zuurstofvolume te schatten dat u per minuut kunt verbruiken en geeft u een indicatie van uw fitheid.
 • Trainingsbelasting: Geeft aan hoe hard u gedurende een bepaalde periode traint, ongeacht de activiteit.
 • Hersteladvies: Met hersteltimer die de aanbevolen hersteltijd aangeeft, gerekend vanaf uw laatste workout.
fenix hr

Meer geavanceerde indicatoren, zoals uw Functional Threshold Power (FTP) en lactaatdrempel, helpen u meer inzicht te krijgen in uw werkelijke prestatieniveau tijdens het fietsen of hardlopen. De functie racevoorspelling voorspelt uw ideale finishtijd voor afstanden van 5000 meter, 10.000 meter, halve marathon en marathon op basis van uw huidige VO2 max. Training Effect 2.0 geeft voor elke trainingssessie uw aerobe en anaerobe trainingseffectscores, zodat u kunt zien of u echt baat heeft bij uw intervaltraining op hoge intensiteit.

fenix hr

Hardlooptraining op hoger niveau

U kunt uw hardloopgegevens nu uitbreiden. Garmin trainingsfuncties bieden uitgebreide fysiologische meetgegevens en geavanceerde hardloopdynamica1 aan de hand waarvan u uw conditie en algehele prestatieniveau kunt verbeteren. Deze meetgegevens bevatten ook uw prestatieconditie, waarbij uw werkelijke conditie wordt vergeleken met uw gemiddelde fitnessniveau, cadans en staplengte. Maak van elke hardloopsessie een persoonlijke uitdaging, neem het op tegen anderen met Strava Live Segments, ontvang meldingen bij de start en finish van segmenten, bekijk klassementen en vergelijk uw huidige resultaten met uw persoonlijke record.

Na koppeling met een compatibele borstband, zoals de HRM-Run™, heeft u toegang tot extra fēnix 5X meetgegevens3. Eén van de meetgegevens is de stress-score die uw werkelijke stressniveau aangeeft op basis van uw hartslagwisselingen, verticale oscillatie en ratio of grondcontacttijd en -balans om u te helpen efficiënter te lopen.

fenix hr

Trailrunning

fēnix 5X is voorzien van voorgeïnstalleerde functies die bij trailrunning het verschil maken. De functie Auto Run/Climb (automatisch schakelen tussen klimmen en hardlopen) zorgt ervoor dat u steeds over de juiste gegevens beschikt, in elke omgeving. Tempo en afstand worden gemeten tijdens het hardlopen op een vlak parcours. Wanneer u begint met klimmen wordt automatisch overgeschakeld op cumulatieve stijging en verticale snelheid. Gebruik de gedetailleerde TOPO-kaarten voor meer informatie over uw omgeving in de bergen. Voor de ultra-langeafstandsloper beschikt de fēnix 5X over een speciale volgmodus voor extra lange afstanden en over de nieuwe UltraTrac® modus met gyroscoop en volgfunctie tot 100 uur.

Een echt multisporttalent

De fēnix 5X is voor elke multisport-atleet de perfecte partner. Gebruik de speciale activiteitenprofielen voor swim-runs en triatlons of maak een multisportprofiel dat aansluit op uw dagelijkse trainingsprogramma en hardlooptraining. Met één druk op de knop schakelt u van de ene naar de andere activiteit, zodat al uw trainingsinspanningen worden meegenomen.

Het perfecte horloge voor alle sporten

Behalve hardloopfuncties bieden de fēnix 5X smartwatches ook speciale functiesets voor fietsen, zwemtrainingen, skiën, golfen en roeisporten, zoals suppen en roeien. Tijdens het fietsen ondersteunt de fēnix 5X snelheids- en afstandsmeting en alle fietsdynamica na koppeling met een vermogensmeter. Tijdens het zwemmen houdt het toestel de afstand, het aantal slagen en meer bij. Kies één van de fēnix 5 Performer-bundels met de HRM TRI borstband en profiteer ook van nauwkeurige hartslaggegevens tijdens uw zwemtrainingen. In ski-snowboardmodus heeft u gegevens als snelheid, afstand en hoogteverschillen binnen handbereik en wordt het aantal afdalingen automatisch bijgehouden. De functieset voor roeisporten omvat het aantal slagen, de slagsnelheid en zelfs de afstand per slag. In golfmodus worden van elke golfbaan die u van Garmin Connect hebt gedownload de afstanden tot het begin, einde en midden van de green weergegeven en beschikt u ook over aanvullende functies, zoals statistieken bijhouden (aantal fairway hits, etc.), Green View, AutoShot detectie en automatisch meten.

fenix hr

De fēnix 5X biedt fietsers bovendien fietsspecifieke routes en is ook compatibel met de Varia™ slimme fietsverlichting, achteruitkijkradar en Varia Vision™ om u tijdig te attenderen op eventuele gevaren op de weg en het omgevingsbewustzijn te vergroten.

Navigeren in de natuur

GPS-/GLONASS-positiebepaling, geavanceerde sensoren, gecombineerd met bekende Garmin navigatiefuncties als TracBack™, zorgen dat u met elke fēnix 5 veilig uw weg kunt vinden, ook buiten de gebaande paden. Via GPS worden de sensoren van het toestel automatisch gekalibreerd, zodat u steeds beschikt over de meest nauwkeurige informatie. De ingebouwde hoogtemeter biedt hoogtegegevens waarmee u uw stijging en daling nauwkeurig in de gaten houdt, terwijl de thermometer en barometer weersveranderingen kunnen voorspellen op basis van luchtdruktrends. Met het elektronisch 3-assig kompas vindt u altijd uw weg, ongeacht of u stilstaat of beweegt.

Blijf in contact op allerlei manieren

Na koppeling met een compatibel toestel kunnen alle fēnix 5 modellen smartphone meldingen ontvangen. Op uw smartwatch kunt u rechtstreeks e-mails, tekstberichten en andere meldingen ontvangen. Een andere nieuwe fēnix 5 functie is GroupTrack4 (na koppeling met Garmin Connect™). Zo weet u altijd waar uw connected vrienden zich bevinden en zij kunnen zien waar u bent, wanneer u elkaar tijdens een activiteit bent kwijtgeraakt. Andere connected functies omvatten automatische uploads naar Garmin Connect via Wi-Fi® , LiveTrack en informatie delen op social media via onze gratis Garmin Connect™ Mobile apps.

Aangepaste apps en wijzerplaten

U kunt uw fēnix 5X smartwatch naar wens aanpassen met gratis downloads uit onze Connect IQ store. U kunt uw wijzerplaat aanpassen, gegevensvelden toevoegen of apps en widgets downloaden die u in een oogwenk voorzien van informatie. Garmin werkt, samen met partnerbedrijven en ontwikkelaars, continu aan verdere verbetering van uw fēnix multisporthorloge. Bedrijven als Uber, Strava, AccuWeather en vele anderen bieden apps en verbeteringen waarmee u uw fēnix 5X op allerlei manieren kunt afstemmen op uw levensstijl.

face it

Personaliseer de wijzerplaat van uw horloge

U kunt ook de gratis Garmin Face It™ wijzerplaat app downloaden om uw fēnix 5X te personaliseren met een foto afkomstig van uw smartphone. Download de app, kies een foto in uw fotobibliotheek, pas de tijdweergave aan en stel de foto in als de wijzerplaat van uw horloge. Met Garmin kunt u uw horloge een persoonlijke touch geven, bijvoorbeeld met een foto van een schitterend uitzicht tijdens uw laatste wandeltocht of een foto van uw geliefden.