Descent™ Mk1

Vanaf € 999,99

 

Veelzijdige GPS-duikcomputer voor al uw duikavonturen

  • Premium GPS-duikcomputer met volledige functionaliteit in een strak horloge-ontwerp met een helder kleurenscherm van 1,2 inch en TOPO-kaarten
  • De computer bevat geïntegreerde sensoren, zoals een 3-assig kompas, een gyroscoop en een barometrische hoogtemeter. Dankzij deze sensoren en de GPS- en GLONASS-functionaliteit kunt u de punten markeren waar u onder water gaat en waar u weer aan de oppervlakte komt1
  • Ondersteunt diverse duik-modi zoals single-gas, multi-gas, gauge en freedive (Apnea), inclusief het gebruik van nitrox en trimix. U kunt uw duiken rechtstreeks op het toestel plannen
  • In uw duiklogboek kunt u gegevens van maximaal 10.000 duiken opslaan en bekijken. Deze gegevens kunt u online delen via Garmin Connect en de gratis mobiele app
  • Met Elevate polshartslagtechnologie2 met multisport-activiteitenprofielen, prestatiegegevens en smartphone meldingen3
  • Batterijlevensduur: Maximaal 21 dagen in de horlogemodus, 12 dagen in de smartwatch-modus, 40 uur in de duikmodus en 20 uur in de GPS-modus4

 

 

Of u nu met of zonder tanks duikt, in zout of zoet water duikt, nitrox of trimix inademt of uw adem inhoudt: Descent Mk1 is de intuïtieve, complete duikcomputer waar u op hebt gewacht. Het is de eerste duikcomputer in horlogeformaat die beschikt over GPS, een kleurenscherm met kaarten en locatiereferenties, zodat u eenvoudig de punten kunt markeren waar u onder water gaat en waar u weer aan de oppervlakte komt1.

Eenmaal onder water zorgt het bewezen Bühlmann ZHL-16c algoritme ervoor dat u de duiklimieten niet overschrijdt. U kunt toon- en trilwaarschuwingen selecteren, zodat u gedurende de hele duik goed geïnformeerd bent. Ook boven het wateroppervlak functioneert de Descent Mk1 als een robuuste trainingspartner. Het product beschikt over de beste functies van ons ultieme fēnix® 5X multisport-GPS-horloge, waaronder smartphone meldingen3 om in contact te blijven. Bovendien is het ontwerp van de Descent Mk1 zo slank, comfortabel en elegant, dat u deze duikcomputer wel elke dag als horloge wilt gebruiken.

Adem eenvoudiger, duik beter

De Descent Mk1 duikcomputer biedt eenvoudig toegankelijke functies voor tal van duikactiviteiten, waaronder de mogelijkheid om duiken op het toestel te plannen voor recreatief duiken, technisch duiken en freediving. De Descent Mk1 verschaft alle belangrijke, real-time gegevens die u nodig hebt om met vertrouwen te duiken. De computer wordt automatisch geactiveerd wanneer u het water in gaat en toont de huidige diepte, duiktijd, watertemperatuur, stijg-/daalsnelheid, no-deco time, decompressiestop-informatie, batterijduur en meer op het scherpe kleurenscherm van 1,2 inch.

U kunt toon- en trilwaarschuwingen selecteren, zodat u op kritieke punten in uw duik goed geïnformeerd bent. En er worden maximaal 6 verschillende gasmengsels ondersteund, waaronder nitrox en trimix (tot 100% zuurstof). Dankzij de configureerbare conservatisme-instellingen kunt u uw persoonlijke veiligheidslimieten aanpassen.

At a Glance

Meerdere navigatiesensors

Naast de zeer gevoelige GPS- en GLONASS-satellietontvangst voor kaartgebaseerde oppervlaktenavigatie, biedt de Descent Mk1 ook volledige ABC-sensorfunctionaliteit (hoogtemeter, barometer en kompas) voor navigatie boven het wateroppervlak. De gemakkelijk afleesbare kompasweergave is ook beschikbaar voor onderwatergebruik. De geïntegreerde hoogtemeter verschaft hoogtegegevens en met het 3-assige elektronische kompas met kantelcompensatie vindt u altijd uw weg, ongeacht of u beweegt of niet. Voor snelle toegang tot de kompasweergave hoeft u alleen maar twee keer op het scherm te tikken in plaats van op de functieknoppen te drukken.

At a Glance

Hartslagmeter aan de pols

De Descent Mk1 duikcomputer gebruikt een op Garmin Elevate technologie gebaseerde hartslagmeter aan de pols2 om uw polshartslag optisch te scannen (bij contact met de huid, niet over een wet- of drysuit). De duikcomputer houdt uw inspanningsniveau bij en uploadt uw hartslaggegevens automatisch naar uw online Garmin Connect account, zodat u deze na uw duik kunt inzien en analyseren.

At a Glance

Geavanceerde functionaliteit van een multisporthorloge

Naast de vele duikcomputerfuncties biedt de Descent Mk1 ook diverse functies en hulpmiddelen op het gebied van sport/training, fitness en navigatie in de buitenlucht. Deze zijn overgenomen uit onze populaire fēnix lijn met hoogwaardige multisporthorloges. U kunt tal van fysiologische metingen, hardloopdynamiekgegevens, fitnessvolgfuncties en nog veel meer gebruiken om uw workoutstatistieken te bekijken, uw vooruitgang bij te houden en blessures te voorkomen. Speciale voorgeladen activiteitenprofielen zijn beschikbaar voor zwemmen, hardlopen, fietsen, wandelen, skiën, roeien, SUPpen en meer. Verschillende tijdregistratie-, rondetelling- en kaartvolgfuncties zijn eenvoudig toegankelijk. Voor extra motivatie kunt u zelfs geavanceerde workouts en trainingsplannen downloaden naar uw toestel via Garmin Connect.

At a Glance

Slimme connectiviteit

In combinatie met uw compatibele smartphone3 maakt de Descent Mk1 het gemakkelijk om sms-berichten, e-mailberichten en smartphone meldingen rechtstreeks op uw watch face weer te geven. Ook hebt u toegang tot automatische uploads met Garmin Connect, audio meldingen, muziekbediening en meer. Boven het wateroppervlak kunnen vrienden en familieleden uw locatie en avonturen online in real-time volgen dankzij de LiveTrack functie. Door GroupTrack en uw kaartweergave te gebruiken kunt u ook onderweg uw activiteiten delen met vrienden.

At a Glance

Hoogwaardige materialen, elegante stijl

De Descent Mk1 duikcomputer is vervaardigd van hoogwaardige materialen en is verkrijgbaar in twee onderscheidende stijlen – een roestvrijstalen behuizing en een behandeld siliconen polsband of een luxe variant met titanium behuizing en een polsband van geborsteld DLC-titanium. Beide modellen bieden geavanceerde GPS- en GLONASS-satellietontvangst, via een EXOomnidirectionele antenne in de behuizing, voor een betere ontvangst in moeilijke omgevingen (in vergelijking met alleen GPS). Het heldere, full-color Garmin Chroma Display scherm met hoge resolutie en LED-schermverlichting is prima afleesbaar in alle lichtomstandigheden, zowel boven als onder water. En voor extra krasbestendigheid maken beide modellen gebruik van een zeer sterke koepelvormige lens van saffierglas.

At a Glance

Opladen en aanpassen

Wanneer de duikcomputer volledig is opgeladen, kunt u rekenen op een gebruiksduur van maximaal 40 uur in de duikmodus, 21 dagen in de horlogemodus, 12 dagen in de smartwatch-modus en 20 uur in de GPS-modus (afhankelijk van instellingen). Met de QuickFit™ bandjes – die zonder gereedschap te verwisselen zijn – kunt u uw stijl afstemmen op uw dagelijkse activiteit of speciale gelegenheid. En voor als u gaat duiken, zijn langere QuickFit polsriempjes meegeleverd voor gebruik over een dik wetsuit of drysuit.

U kunt de klokweergave aanpassen met gratis watch faces, apps en gegevensvelden uit onze Connect IQ™ store. Voor uw veiligheid zijn de Connect IQ functies niet beschikbaar tijdens het duiken, ten behoeve van de juiste werking van de duikfuncties. Beide Descent Mk1 modellen zijn voorzien van Wi-Fi® functionaliteit, zodat ze automatisch verbinding kunnen maken met uw draadloze netwerk om uw geüploade activiteitengegevens te delen via Garmin Connect.

At a Glance

1De GPS-functie werkt niet onder water
2Zie Garmin.com/ataccuracy
3Indien gekoppeld met een compatibele telefoon
4Afhankelijk van de instellingen
Wi-Fi® is een geregistreerd handelsmerk van Wi-Fi Alliance.